La Dublin, cu Ryanair...cu ce altceva?

Mereu imi dorisem sa petrec cateva zile la Dublin. Nu stiu ce aveam pentru orasul acesta – sa fi fost oare atmosfera din pub-uri, pe care mi le imaginam mereu pline de oameni prietenosi care se delectau cu renumita bere neagra ori poate acel articol despre cum ti-ai putea petrece o zi in Dublin, articol pe care il citisem de atatea ori incat ma simteam de parca as fi trait eu experienta autorului care se plimba pe strazile capitalei Irlandei.
Si prietenei mele ii suradea planul – isi cumparase recent o carte, „Oamenii fericiti citesc si beau cafea”, in care eroina ajunge intr-un orasel de pe coasta Irlandei, Mallarany, acolo unde cunoaste un tip de care se indragosteste; desi ma facea sa fiu gelos pe motivul pentru care dorea sa viziteze Irlanda, ne-am decis sa ne planificam plecarea.
-        Cauti tu pe aplicatie o oferta avantajoasa pentru un city break low cost la Dublin?
Nu mai era necesar sa ii mai spun ce aplicatie, stia deja ca vorbesc despre aplicatia mobila Ryanair cea pe care o avea de ceva timp  salvata in telefonul mobil. Daca spuneam „companie low cost” sau „zboruri economice”, spuneam Ryanair,  iar asta ne intrase amandurora in vocabular, ca un automatism. Este o companie perfecta pentru vacante ieftine, iar prin ieftine sa nu intelegeti ca are de suferit calitatea serviciilor – zborurile cu un Boeing 737 din noua flota a companiei sunt pe cat de sigure pe atat de confortabile; unde mai punem si avantajul de a lua la bord nu unul, ci doua bagaje de mana!


-        Sigur ca da. In ce perioada vrei sa mergem?
Asta era un pic mai complicat... Daca ar fi fost dupa mine, as fi dorit sa mergem chiar in acel week-end, doar ca eram putin stramtorati ca buget si atunci era mai intelept, chiar daca zburam cu cea mai avantajoasa companie in ceea ce priveste serviciile aeriene low-cost, sa gasim totusi o oferta.
-        Nu stiu...poti sa gasesti ceva pentru buzunarul nostru?
Sigur ca putea. Desi a mirat-o un pic – deja zburam cu Ryanair, de ce ii mai ceream inca o „reducere”? Ceea ce nu stia prietena mea era ca eram un pic la limita cu banii si doream sa fortez cat puteam astfel incat zborul sa fie cat mai economic posibil.
Intr-un minut, folosind aplicatia si optiunea destinatii zboruri ieftine a gasit un tarif care ma multumea – 24,99 Euro pe sens:

-       Aplauze furtunoase!
Le merita din plin. Un bilet dus-intors, doi adulti, ajungea la mai putin de 100 de Euro, ceea ce era excelent!
In urmatoarele 3 minute calatoria cu avionul fusese deja rezervata. Mai lipsea cazarea. Noroc tot cu aplicatia de mobil Ryanair (Ryanair Rooms) care ne-a permis sa gasim o locatie aproape de centrul orasului.


 Si daca a mea iubita va dori sa dam o fuga si pe coasta vestica a insulei sa admire marea de pe aceeasi plaja de unde o admira si eroina cartii ei, poate inchiriem si o masina cu optiunea Ryanair cars, ca doar le gasim pe toate in aceeasi aplicatie. In astfel de cazuri, cand ai atatea servicii de achizitionat si timpul este scurt (nu mai spun de cat de „scurta” e si suma de bani de pe card), incepi sa vezi avantajele unei companii aeriene care stie ce vor clientii ei...


Nu cred ca ne-a luat un sfert de ora sa rezervam avion si cazare pentru mica noastra escapada la Dublin. Deja visam la pub-uri, la oamenii primitori, la berea neagra, la valurile marii si la peisajul verde, incantator. Mai ramanea sa ne facem bagajele si sa ne planificam traseele turistice, iar aici informatiile pe care le-am gasit pe site-ul Ryanair au fost de un real folos – cum sa te imbraci, unde sa mananci si ce sa vizitezi in Dublin.

 


Era sa uit! Super faina treaba cu bagajele: platesti cate kilograme ai; asa eu platesc mai putin pe bagaj – deh, niste chiloti si un tricou de schimb... Ii las ei „bucuria” de a cara in bagaje lenjerie intima, doua bucati pentru fiecare zi, tricouri, doua bucati pentru fiecare zi, bluze subtiri, bluze groase, geci subtiri, geci groase, tot doua pentru fiecare zi si suveniruri la intoarcere pentru toti prietenii! :-)

Abia asteptam sa se faca 11 noiembrie sa decolam...

Nota: acest articol a fost scris pentru competitia super-blog.eu (Superblog 2016). Romanian Blogging va recomanda sa mergeti la Dublin cu Ryanair fara prietene, daca sunteti barbati. Daca sunteti fete, nu va scapati prietenul din ochi atunci cand mergeti la Dublin!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare cu Biano!

Sanatate de la Sano Vita

Cum am invatat sa vorbesc "retelistica"...